Open Workshop

Op 29 maart 2017 organiseert Mindmingle een "open workshop" voor docenten die geïnspireerd willen raken in het geven van programmeeronderwijs. Tijdens de workshop ga je hands-on aan de slag met Scratch & Arduino en leer je het toe te passen in je eigen klas.

arduino workshop programmeren onderwijs po

Raak geïnspireerd!

De workshop begint met een korte presentatie over de toepassing van programmeren in het onderwijs. Hierna gaan we aan de slag met Scratch door middel van een introductie opdracht. Scratch is een programmeeromgeving voor jonge (en oude) programmeurs waarin programmeren toegankelijk en begrijpbaar aangeboden wordt. Vervolgens combineren we de kennis over Scratch met het gebruik van Arduino, een platform voor electronica. Op die manier maken we de koppeling met de "fysieke" wereld. Al deze kennis komt bijeen in concrete opdrachten die ook in de klas kunnen worden gebruikt.

Bent u een docent die programmeren graag wilt gebruiken in de klas? Schrijf u dan in voor deze toegankelijke workshop. Ook wanneer u geen ervaring heeft met programmeren is de workshop uitermate geschikt. Na de workshop bent u in staat de opdrachten te gebruiken in uw eigen klas!

  • 29 maart 2017
  • 14:00 tot 17:00
  • Locatie volgt!
  • De workshop kost € 109,- (excl. BTW)